hd porn

Vijesti

Natječaj za financiranje studentskih programa pri Ekonomskom fakultetu

Obavještavamo sve studente Ekonomskog fakulteta u Splitu da je Studentski zbor Ekonomskog fakulteta sukladno Statutu članak 32. na sjednici održanoj 16.ožujka 2016 godine na prvoj točki dnevnog reda donio odluku o raspisivanju natječaja za financiranje studentskih programa pri Ekonomskom fakultetu u Splitu za akademsku godinu 2015/2016 godinu.

Natječaj je otvoren od 17. ožujka do 15.travnja.

Ukupan iznos sredstava raspoloživih raspisanim natječajem je: 40.000,00 kn.

Više informacije pročitajte u Tekstu natječaja u prilozima:

  • Tekst natječaja
  • Opći obrazac za prijavu projekta – P1 za udruge
  • Opći obrazac za prijavu projekta – P2 za pojedince
  • Obrazac za udruge
  • Financijski plan

Studentski zbor Sveučilišta u Splitu izborio se za povećanje sredstava za provedbu studentskih projekata

Nakon reakcije Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu na cijenu studentskih upisnina i traženje obrazloženja od strane Senata kamo idu ta sredstva, Senat je na sjednici dana 18. rujna 2015. godine donio odluku o osnivanju posebnog povjerenstva čiji je zadatak bio kreiranje prijedloga raspodjele sredstava iz upisnina za više godine studija.

Na 17. sjednici Senata donesena je odluka o raspodjeli sredstava od naplate troškova upisa na višim godinama studija za akademsku godinu 2015./2016., dok je na 19. sjednici 17. prosinca 2015. godine usvojen Pravilnik o raspodjeli sredstava. U usvojenom Pravilniku između ostalih definiranih stavki rezervirano je 150 kuna za potrebe studentskih projekata i programa iz područja kulture, umjetnosti, studentskih medija, znanosti i tehnoloških projekata.Na istoj sjednici imenovano je i Povjerenstvo za raspodjelu sredstava sukladno pravilniku.

Dosadašnja praksa pokazala je kako rezervacija ovih sredstava na razini sastavnica ne daje jednaku mogućnost svim studentima Sveučilišta u Splitu da iskoriste ta sredstva. Manji fakulteti sa manjim brojem studenata tako imaju i manje rezerviranih sredstava za navedene potrebe, te jednako tako i manju mogućnost dobivanja sredstava javljanjem na natječaj na svojoj sastavnici. Sukladno tome, veći fakulteti imaju veću mogućnost, ali i veća sredstava osigurana za ovu namjenu.

Suradnjom Uprave Sveučilišta, članova Senata, sastavnica Sveučilišta, dekana i studentskih predstavnika osigurano je više od 1,3 milijuna dodatnih sredstava za poboljšanje studentskog standarda i aktivizma te održavanje projekata. Sva sredstva koja su do sada bila rezervirana na sastavnicama za potrebe studenata samo tih sastavnica, sada su rezervirana za ovu namjenu i natječaje raspisuje Glavno povjerenstvo. Time je dana jednaka mogućnost svakom studentu Sveučilišta u Splitu da dobije sredstva za svoj projekt.

Za provedbu pojedinih aktivnosti iz članka 3. Pravilnika o raspodjeli sredstava potrebno je imenovati i posebna povjerenstva: Povjerenstvo za kulturne i umjetničke aktivnosti kao i za potrebe sveučilišnih medija, Povjerenstvo za aktivnosti znanstvenih i tehnoloških projekata, te Povjerenstvo za aktivnosti studentskog sporta.

Posebna povjerenstva trebaju odrediti pravila i kriterije o raspodjeli sredstava za pojedine aktivnost, kada to odrede, Glavno povjerenstvo raspisati će natječaj za prijavu projekata.

Ovim putem želimo obavijestiti sve studente i studentske udruge da pripreme projekte i uvjere povjerenstva da upravo njihov projekt zaslužuje biti financiran. 

Otvoren natječaj za 2016 WISE Learners’ Voice


Obavještavamo sve studente i mlade znanstvenike u dobi od 18 do 25 godina da je otvoren natječaj “WISE Learners Voice 2016”.

Natječaj je otvoren za prijave do 31. ožujka 2016. godine. Prijave se podnose elektronskim putem preko stranice www.wise-qatar.org.

Što je “WISE Learners Voice”?

WISE Learners Voice je program koji mlade ljude, na temelju njihovih razmišljanja i ideja, dovodi pred izazov preispitivanja svog dosadašnjeg obrazovanja dok ih istovremeno obučava da preuzmu vodeće uloge u svojim područjima i u svijetu obrazovanja.
Program se bazira na ideji da učenici postanu su-kreatori svog obrazovnog okruženja te tako istovremeno postanu aktivnim dionicima u napretku svoje zajednice.
Fokus programa je na izgradnji znanja o obrazovanju, socijalnom poduzetništvu, vodstvu i komunikacijskim vještinama.


Sve troškove programa, uključujući troškove smještaja i aviokarte, podnosi Qatar Foundation.

Službeni poziv na natječaj pročitajte OVDJE.Sveučilište će osigurati upis, smještaj i stipendije korisnicima ustanova socijalne skrbi


 


Rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Šimun Anđelinović i pomoćnica ministrice socijalne politike i mladih dr. sc. Maja Vučinić Knežević te viši savjetnik mr. sc. Josip Sarić, predstavili su na konferenciji za medije održanoj 25. veljače na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, zajedničku suradnju kojom se korisnicima ustanova socijalne skrbi omogućava nastavak školovanja i studiranje na sastavnicama Sveučilišta u Splitu. Korisnicima će se omogućiti upis, smještaj i stipendiranje tijekom studiranja.

– Mlade ljude, koji nakon izlaska iz pojedinih ustanova socijalne skrbi požele studirati, Sveučilište bi poduprlo u smislu stipendiranja u iznosu 1000 kn mjesečno, osiguravanja smještaja i prehrane. Takvi bi se studenti primali iznad kvote, a Sveučilište bi zadržalo pravo testiranja budućih studenta i koordinaciju suradnje sa Ministarstvom, jer je potrebno i praćenje njihova napredovanja – kazao je rektor Anđelinović. Sljedeći je korak utvrditi potrebe ustanova kao što je, primjerice, Maestral kako bi se zaključio broj osoba koje imaju potrebe i znanja za upis na studij. 

Rektor Anđelinović naglasio je kako će se na sljedećoj sjednici Rektorskog zbora predložiti da se i ostala hrvatska sveučilišta uključe u projekt pomoći mladim osobama koje odrastaju bez roditeljske skrbi i bez financijskih sredstava.

– Podržavamo projekt koji je potaknulo Splitsko sveučilište i vjerujem da ćemo naći načina za suradnju u njegovoj provedbi”, poručila je pomoćnica ministrice socijalne politike i mladih Maja Vučinić Knežević istaknuvši kako je uvijek potrebno podržati projekte za mlade koji žele znanje jer je znanje jedino u što se uvijek isplati ulagati i nitko nam ga ne može oduzeti.

Na sjednici Senata Sveučilišta u Splitu imenovano je i povjerenstvo koje će koordinirati suradnju splitskog Sveučilišta i Ministarstva socijalne politike i mladih.

Rezultati izbora za Studentski zbor Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti 

18. veljače 2016. godine održani su izbori za Studentski zbor Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti. Na izborima je istaknuta jedna kandidacijska lista – nositeljice Željke Desić.


Od ukupno 74 studenta sa pravom glasa za navedenu listu glasovao je 21 student.

Izborno povjerenstvo utvrdilo je kako su izbori prošli neometano te su prihvatili zapisnik o radu Biračkog odbora za izbore.

Pobjedničku listu nositeljice Željke Desić čine sljedeći članovi:

Tomislav Peić – za člana studentskog zbora
Izabela Brdakić – za zamjenika
Branka Mlinar – za člana studentskog zbora
Petar Kosović – za zamjenika
Željka Desić – za člana studentskog zbora
Josipa Jakir – za zamjenika
Paula Bjeliš – za člana studentskog zbora
Maja Markota Bašić – za zamjenika


Ovim putem čestitamo kolegama na pobjedi i želimo im puno uspjeha u mandatu.

Odabrana 4 tima iz Splita za Nacionalno studentsko startup natjecanje


Regionalno studentsko startup natjecanje u Splitu, na kojem su odabrana četiri tima za nacionalno finale: SleepBuddy, Lucky4You, Spendify i Genius Chess, održano je u četvrtak, 18. veljače,  u Sveučilišnoj knjižnici.
Na regionalnom natjecanju, kojeg je organizirao Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu, kao partner projekta “Nacionalno studentsko startup natjecanje“,  sudjelovalo je sedam odabranih studentskih timova sa splitskog područja sa svojim inovativnim idejama. Timovi su svoje ideje prezentirali kroz kratke 3-minutne pitcheve ispred žirija.
Četiri najbolja tima su izborila pravo sudjelovanja u nacionalnom dijelu natjecanja koje će se održati 9. ožujka u Zagrebu gdje će imati priliku osvojiti vrijedne nagrade: 15 tisuća kuna, tri smartphonea, ulazak u ZIP inkubator te posebnu nagradu u iznosu od 3 tisuće kuna za najbolji projekt u turizmu.

Uz pobjednike iz Splita, na nacionalnom natjecanju će sudjelovati po četiri najbolje ekipe iz Rijeke, Zagreba i Osijeka.

 


Čestitamo odabranim timovima i želimo im uspjeh na nacionalnom dijelu natjecanja!

Prati nas na

Kontakt

  • Adresa: Ruđera Boškovića bb
  • Split, 21000, Hrvatska

Nalazite se: Naslovnica