hd porn

ELSA

  • O nama

  • Obavijesti

  • Projekti

  • Kontakt

ELSA (The European Law Students’ Association) is an international, independent, non-political, non-profit-making organisation run by and for students.

Europska udruga studenata prava najveća je svjetska neprofitna i nepolitička udruga studenata prava i mladih pravnika osnovana 1981. u Beču. Svoje podružnice ima u 41 europskoj zemlji te okuplja više od 25000 članova s preko 180 fakulteta. Dio velike ELSA-ine obitelji je i Pravni fakultet u Splitu na kojem je lokalna podružnica osnovana još 1989. godine, dok je na pravnom fakultetu u Zagrebu osnovana 1986., a u Rijeci i Osijeku tijekom 1990. i 1991. Netom nakon osamostaljenja Republike Hrvatske početkom 1992. osnovana je i ELSA Hrvatska za čijeg je prvog predsjednika bio izabran Andrej Plenković koji je ujedno obnašao i funkciju predsjednika ELSA-e International. Naime, budući da je Europska udruga studenata prava međunarodna nevladina organizacija ona djeluje na tri razine: lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj te na svakoj od njih postoji upravni odbor od sedam članova od kojih se svaki bavi po jednim od ključnih područja rada organizacije.

U Upravni odbor ELSA-e Split u akademskoj godini 2010./2011. izabrani su sljedeći studenti Pravnog fakulteta u Splitu:
Josip Feher za predsjednika,
Danko Rimac za tajnika,
Dražen Đaković blagajnika,
dopredsjednik za AA: Helena Lovrić,
dopredsjednik za SiK: Ivan Kučina,
dopredsjednik za Marketing: Leona Grgić,
dopredsjednik za Bilten: Karlo Siminiatti Ćupić,
direktor za športske sktivnosti: Tomislav Milaković,
direktor Managementa: Marina Osmančević,
direktor Propagande: Andrea Hladilo
i direktor Uredništva: Franka Oreb.

U okviru programa studentskih praksi omogućuje se članovima Europske udruge studenata prava da tijekom ljetnih praznika diljem Europe rade u pravnoj struci dok im se tijekom godine pruža prilika da sudjeluju na najraznovrsnijim seminarima i konferencijama koje pripremaju lokalne i nacionalne podružnice udruge. Osim toga program akademskih aktivnosti bavi se organiziranjem tribina i okruglih stolova na samom fakultetu. U protekloj godini dana ELSA Split je bila suorganizator dobrotvornog nogometnog turnira, a njeni članovi su prisustvovali skupštini ELSA-e International u Beču, te ELSA-e Hrvatske u Zagrebu i na Krku. Organizirali su okrugli stol o Haškom sudu, te prezentirali ELSA-u na smotri Sveučilišta u Splitu. U planu su kreiranje web stranice, te izdavanja biltena (jedva čekamo!!!). Možda su motivi koji pokreću djelovanje članova Europske udruge studenata prava najbolje sažeti na redovitom godišnjem sastanku nacionalnih upravnih odbora u Bruxelessu 1992. gdje su na sljedeći način određeni vizija, svrha i sredstva ELSA-e International: Vizija: Pravedan svijet u kojem se poštuju ljudsko dostojanstvo i kulturna raznolikost. Svrha: Pridonošenje pravnom obrazovanju, razvitak međusobnog razumijevanja i promicanje društvene odgovornosti studenata prava i mladih pravnika. Sredstva: Omogućavanje studentima prava i mladim pravnicima da uče o drugim kulturama i pravnim sustavima u duhu kritičkog dijaloga i znanstvene suradnje. Pomoć studentima prava i mladim pravnicima u nastojanju da razmišljaju na međunarodnoj razini i razvijaju vještine struke. Poticanje studenata prava i mladih pravnika da djeluju za dobrobit društva.

Trenutno nema novih obavijesti.

SIMULIRANI PARLAMENT PRAVNOG FAKULTETA:

Cilj ovog projekta je praktično upoznavanje studenata s radom Hrvatskog Sabora, najvišeg zakonodavnog tijela u državi. Ovdje studenti sudjelujući uče o radu Sabora te se bolje upoznavaju sa saborskim postupcima, procedurama, raspravom i itd. U pauzi rasprave je organiziran i obilazak Sabora studenti mogu naučiti i nešto o povijesti ove institucije. Kako se uloge u „parlamentu“ dodijeluju neovisno o volji udruga može se dogoditi da studenti zastupaju i brane ono u što ne vjeruju. To je nešto s čim će se, u svojoj budućoj karijeri pravnika, nesumnjivo sretati. Također kroz raspravu i pisanje amandmana studenti bolje upoznavaju pozitivne zakonske propise, te vježbaju javni nastuo, javni govor i argumentaciju što će im kao budućim pravnicima biti od velike koristi. Također, neke od ponajboljih i najaktivnijih studenata, koje izabere stručni žiri vodimo u Zagreb na Simulirani parlament u hrvatski Sabor i još pokoju sličnu manifestaciju.

CORRUPTION INTERRUPTION


Veliki regionalni projekt u kojem sudjeluju fakulteti s područja Hrvatske, BiH i Srbije. Cilj projekta je tribinama, performansima i kružocima osvijestit građanstvo na štetnost i probleme direktno vezane uz korupciju. Projekt ima tri faze i to su:
– korupcija u školstvu

-korupcija u zdravstvu

-korupcija u politici

ELSA je ušla u drugu fazu projekta i već u idućem semstru počinje s realizacijom “korupcije u zdravstvu”.

ČASOPIS NASCITURUS


U suradnji sa Studentskim zborom Pravnog fakulteta ELSA drugu godinu za redom pokreće časopis studenata Pravnog fakulteta “Nasciturus”.
Časopis je dobio ime po poznatoj rimskoj izreci koju bi svaki pravnik trebao znati.
Teme su šarolike, ali ponajviše ponajviše pravne tematike. Novi broj Časopisa trebao bi izaći krajem veljače.

 

Prati nas na

Kontakt

  • Adresa: Ruđera Boškovića bb
  • Split, 21000, Hrvatska

Nalazite se: Naslovnica