hd porn

Sveučilište će osigurati upis, smještaj i stipendije korisnicima ustanova socijalne skrbi


 


Rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Šimun Anđelinović i pomoćnica ministrice socijalne politike i mladih dr. sc. Maja Vučinić Knežević te viši savjetnik mr. sc. Josip Sarić, predstavili su na konferenciji za medije održanoj 25. veljače na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, zajedničku suradnju kojom se korisnicima ustanova socijalne skrbi omogućava nastavak školovanja i studiranje na sastavnicama Sveučilišta u Splitu. Korisnicima će se omogućiti upis, smještaj i stipendiranje tijekom studiranja.

– Mlade ljude, koji nakon izlaska iz pojedinih ustanova socijalne skrbi požele studirati, Sveučilište bi poduprlo u smislu stipendiranja u iznosu 1000 kn mjesečno, osiguravanja smještaja i prehrane. Takvi bi se studenti primali iznad kvote, a Sveučilište bi zadržalo pravo testiranja budućih studenta i koordinaciju suradnje sa Ministarstvom, jer je potrebno i praćenje njihova napredovanja – kazao je rektor Anđelinović. Sljedeći je korak utvrditi potrebe ustanova kao što je, primjerice, Maestral kako bi se zaključio broj osoba koje imaju potrebe i znanja za upis na studij. 

Rektor Anđelinović naglasio je kako će se na sljedećoj sjednici Rektorskog zbora predložiti da se i ostala hrvatska sveučilišta uključe u projekt pomoći mladim osobama koje odrastaju bez roditeljske skrbi i bez financijskih sredstava.

– Podržavamo projekt koji je potaknulo Splitsko sveučilište i vjerujem da ćemo naći načina za suradnju u njegovoj provedbi”, poručila je pomoćnica ministrice socijalne politike i mladih Maja Vučinić Knežević istaknuvši kako je uvijek potrebno podržati projekte za mlade koji žele znanje jer je znanje jedino u što se uvijek isplati ulagati i nitko nam ga ne može oduzeti.

Na sjednici Senata Sveučilišta u Splitu imenovano je i povjerenstvo koje će koordinirati suradnju splitskog Sveučilišta i Ministarstva socijalne politike i mladih.

Prati nas na

Kontakt

  • Adresa: Ruđera Boškovića bb
  • Split, 21000, Hrvatska

Nalazite se: Naslovnica