hd porn

JAVNI POZIV za isticanje kandidatura za izbor Studentskog pravobranitelja Sveučilišta u Splitu

Na temelju čl. 5 stavka 1. Zakona o Studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama (“Narodne novine” br. 71/07) i čl. 11 st. 2. Statuta Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu, Studentski zbor Sveučilišta u Splitu objavljuje,


JAVNI POZIV
za isticanje kandidatura za izbor Studentskog pravobranitelja
Sveučilišta u Splitu

I.

Studentski zbor Sveučilišta u Splitu pokreće postupak izbora Studentskog pravobranitelja Sveučilišta u Splitu, sve u cilju bolje zastupljenosti studenata, zaštite studentskih prava i povećanja studentskog standarda na Sveučilištu u Splitu.

II.

(1) Sveučilište u Splitu ima studentskog pravobranitelja kojeg imenuje Studentski zbor Sveučilišta u Splitu na vrijeme od jedne godine, sukladno Statutu Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu.

Mandat studentskog pravobranitelja može se jednom ponoviti.

(2) Za studentskog pravobranitelja može biti imenovan student koji ispunjava uvjete za člana studentskog zbora propisane Zakonom o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama.

(3) Studentski pravobranitelj:

– prima pritužbe studenata koje se odnose na njihova prava i raspravlja o njima s nadležnim tijelima Sveučilišta u Splitu,

– savjetuje studente o načinu ostvarivanja njihovih prava,

– može sudjelovati u stegovnim postupcima protiv studenata radi zaštite njihovih prava,

– obavlja druge poslove utvrđene Statutom Studentskog zbora i Statutom Sveučilišta u Splitu.

III.

Ovim putem pozivaju se svi studenti Sveučilišta u Splitu, koji ispunjavaju uvjete za člana Studentskog zbora propisane Zakonom, a zainteresirani su obnašati dužnost Studentskog pravobranitelja Sveučilišta u Splitu, da se prijave i podnesu kandidaturu sukladno ovom javnom pozivu.

IV.

Pisane i obrazložene kandidature za Studentskog pravobranitelja Sveučilišta u Splitu podnose se u roku 15 dana od dana objave javnog poziva na web stranicama Studentskog zbora (www.szst.hr) i Sveučilišta u Splitu (www.unist.hr), u pisanom obliku i obvezno sadrže:

Životopis (CV) kandidata (preporučljivo u Europass formatu, (www.europass.cedefop.europa.eu/hr/home),

Motivacijsko pismo (koje sadrži obrazloženje kandidature, te navesti razloge, odnosno istaknuti posebnosti zbog kojih se kandidat prijavljuje)

Potvrdu o upisanom studiju, broju ECTS bodova ostvarenih u posljednje dvije godine i statusu studenta na sastavnici

Preporuke Studentskih zborova sastavnica, Studentskih udruga i drugih organizacija koje se bave pitanjima i problematikom studenata i mladih (nije obavezno)

Nepravovremene i nepotpune kandidature neće se razmatrati.

V.

Kandidature se podnose pismenim putem i dostavljaju se osobno u Rektorat Sveučilišta u Splitu (adresa: Livanjska 5, Split), u ured za nastavu (2.kat) radnim danom od 9:00 – 11:00 h.

(uz naznaku „Prijedlog kandidature za Studentskog pravobranitelja Sveučilišta u Splitu“)

Kandidatura mora sadržavati priložene sve uvjete iz točke IV. ovog poziva

(Životopis, Motivacijsko pismo, Potvrdu sastavnice), inače se neće razmatrati.

Za sve dodatne informacije i upite možete se obratiti na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

VI.

Javni poziv objavit će se na web stranicama Studentskog zbora (www.szst.hr) i Sveučilišta u Splitu (www.unist.hr),

VII.

Predsjedništvo Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu provjerit će sve formalne uvjete prispjelih kandidatura u roku od 10 dana nakon isteka roka za podnošenje prijava za Studentskog pravobranitelja Sveučilišta u Splitu i poslati svim članovima Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu popis i dokumentaciju svih važećih kandidatura.

Predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu na prvoj sjednici Studentskog zbora nakon isteka roka za provjeru formalnih uvjeta iz ovog javnog poziva, uvrstit će na dnevni red točku Izbora Studentskog pravobranitelja Sveučilišta u Splitu, na kojoj će članovi Studentskog zbora moći raspraviti i glasati o Studentskom pravobranitelju sukladno pravovaljanim kandidaturama i Statutu Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu.


Predsjednica Studentskog zbora

Sveučilišta u Splitu

Marina Crnjac

Prati nas na

Kontakt

  • Adresa: Ruđera Boškovića bb
  • Split, 21000, Hrvatska

Nalazite se: Naslovnica