Nedjelja, Studeni 21, 2010
Dobrodošli, Gost
Za korištenje ovog foruma, pisanje komentara, tema i postova, molimo da se Prijavite ili Registrirate.    Zaboravili ste lozinku?

Bolonja plusevi i minusi.
(1 promatranja) (1) Gosta
Stranica: 1
PREDMET: Bolonja plusevi i minusi.
#46
Bolonja plusevi i minusi. prije 1 Mjesec Karma: 0
Europske studentske unije traže nov fokus na Bolonjske reforme

Studentski predstavnici diljem Europe na summitu u Beču raspravljaju o utjecaju Bolonjskog procesa na visoko obrazovanje u Europi. Donijeli su zajedničku deklaraciju 9. ožujka 2010. za Ministarsku konferenciju Bolonjskog procesa u Budimpešti i Beču, gdje će se 11. i 12. ožujka 2010. sastati ministri zaduženi za visoko obrazovanje da bi proslavili 10 godina Procesa.

Ligia Deca, predsjednica Europske studentske unije izjavila je kako su se u nekim nacionalnim kontekstima implementirale upisnine ili se smanjila uključenost studenata u procese visokog obrazovanja, a sve pod izgovorom Bolonjskog procesa.

Studenti potiču ministre odgovorne za visoko obrazovanje da se posvete slijedećem:

* Podržavanju Bolonjskog procesa ne dopuštajući daljnju zabunu o glavnim ciljevima i instrumentima Procesa, što je posebice važno gledajući paralelne agende pokrenute u isto vrijeme, kao što su europsko visoko obrazovno područje i EU2020 strategija.
* Holistički, dubinski i financijski potpomognutoj daljnjoj implementaciji svih principa Bolonje sa posebnim naglaskom na socijalnu dimenziju, mobilnost i učenje usmjereno prema studentima.
* Na međuvladinu solidarnost, radije nego prenaglašeni fokus na individualnu promociju nacionalnih sistema visokog obrazovanja.
* Cjelovito sudjelovanje studenata u svim strukturama donošenja odluka na nacionalnim, regionalnim i institucionalnim razinama.

Što vi mislite, je li nam uvođnjem bolonje, olakšano studiranje ili smo na gubitku.
delmat
Fresh Boarder
Postova: 5

Zadnje uređivano: 12.03.2010. 20:13 Od delmat.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
 
Stranica: 1