Nezadovoljni smo uvjetima studiranja u Splitu!

Studentski predstavnici Prirodoslovno-matematičkog, Kemijsko-tehnološkog i Pomorskog fakulteta izrazili su nezadovoljstvo uvjetima studiranja u Splitu, te najavili prosvjed ispred nove zgrade fakulteta koja još uvijek nije u funkciji.

 

Zgrada na kampusu Sveučilišta u Splitu u koju bi se trebali useliti tri fakulteta, Prirodoslovno-matematički, Kemijsko-tehnološki i Pomorski fakultet, već duže vrijeme čeka na svoj dovršetak.

Studenti studiraju u dosta teškim uvjetima koji su daleko ispod hrvatskih standarda. Neki od problema su manjak prostora za održavanje nastave, zastarjela oprema laboratorija i predavaonica, nedostatak studentske menze, manjak sanitarnih čvorova.

Useljenje u novu zgradu je ove godine ponovno odgođeno. Uslijed sve veće potražnje za izvrsnošću i težnje studenata za napretkom studenti su nezadovoljni sadašnjom situacijom koja ih sputava u profesionalnom razvoju i time ih čini ne konkurentnim na tržištu rada.

Zbog svega navedenog studenti triju fakulteta će sredinom listopada organizirati skup ispred zgrade kojim će pokazati svoje nezadovoljstvo. Ovim putem također pozivamo studente ostalih fakulteta, a i ostale građane grada Splita da nam se pridruže i daju svoju potporu.


Studentski predstavnici PMF-a, KTF-a i PF, u Splitu 23.9.2013.

Prati nas na

Kontakt

  • Adresa: Ruđera Boškovića bb
  • Split, 21000, Hrvatska

Nalazite se: Naslovnica