CIJENE DOMOVA RASTU, A STANDARD OSTAJE ISTI

Cijene studentskih domova ponovno rastu! Što se to događa, cijene se podižu, a standard ostaje isti?

 

 

 

Prijedlog Studentskog zbora da se cijene ne mijenjaju je odbijen te su donesene nove cijene pri upravnom vijeću Studentkog Centra. Akademske godine 2011./2012. Cijene su iznosile 350 kn za studentski dom „Hostel Spinut“ i 280 kn za dom „Bruno Bušić“.

„Nove cijene domova su slijedeće: Studentski dom na kampusu će biti 790 kn za dvokrevetnu sobu, te 890 za jednokrevetnu sobu, Hostel će biti 630 kn, a dom Bruno Bušić 400 kn“ – Predsjednik Studentskog Zbora Marin Ajduk.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa dopustilo je poskuljenje domova od 20 % godišnje, no ove godine to poskupljenje je ove godine čak 50 %, pa i više. Ministarstvo je još početkom akademske godine 2012./2013. najavilo standardizaciju cijena u domovima po kategorijama, ali se ista još nije počela primjenjivati.

„Još ne znamo kakav je plan u ministarstvu, i što ono planira.“ – rekao je Predsjednik Marin Ajduk, te nadodao: “Svakako ćemo zahtjevati od ministarstva da što prije provedu standardizaciju domova po kvaliteti kako se ovo više ne bi ponavljalo.”

Ministarstvo plaća 105 kn po krevetu, dok realna cijena u dva starija doma iznosi oko 820 kn. Razliku netko mora platiti, ali to ne mogu biti studenti. Pogotovo ne jer se uz svo to podizanje cijena standard ne raste, nego ostaje isti.

Cijeli razgovor sa Predsjednikom Marinom Ajdukom pogledajte na linku: http://mreza.tv/vijesti-60/ od 11.-te minute reportaže.

 

Izvor: http://mreza.tv/vijesti-60/

 

 

Prati nas na

Kontakt

  • Adresa: Ruđera Boškovića bb
  • Split, 21000, Hrvatska

Nalazite se: Naslovnica