Inspekcijski posjet tehničkog delegata za Europsko sveučilišno prvenstvo u košarci

Peter George, delegat od strane European university sport association, je došao u Split, da bi 3 mjeseca prije Europskog prvenstva provjerio smještajne kapacitete, sportska borilišta, uvjete za prehranu, prometnu povezanost i općenito sam tijek organizacije.

Organizacijski odbor ga je proveo kroz dvorane za natjecanja u sportskom centru Gripe, zatim dvorane Osnovnih škola ‘Ravne njive’, ‘Trstenik’ i ‘Gripe’ kao moguće dvorane za treninge. Nadalje je posjetio i smještajne kapacitete za igrače, studentski dom ‘Hostel’, i novi dom na Kampusu, za koji se nadamo da će biti dovršen do srpnja.

S ovim najvažnijim dijelom za igrače, je bio jako zadovoljan. S obzirom da je kao sudac posjećivao Split i sudio utakmice ‘Jugoplastici’, upoznat je sa sportskim mentalitetom našeg grada. Zato su ga organizatori i počastili utakmicom ‘Split’ – ‘Zadar’.

U Poglavarstvu grada Splita ga je ugostio i Mario Negotić, pročelnik za sport, koji je istaknuo da je europsko prvenstvo od velike važnosti za grad Split, jer će ujedno i u sredini ljetne sezone ugostiti toliki broj mladih ljudi iz cijele Europe.

Nezaobilazan je bio i odlazak Delegata u rektorat našeg Sveučilišta, gdje ga je u ime Sveučilišta primila prorektorica Branka Ramljak. Peter joj je čestitao na lijepom Sveučilištu, novom Kampusu ali i trudu koji se na Sveučilištu ulaže u sport, jer kao malo Sveučilište i mala država imamo velikih uspjeha na krilima kojih smo uz odlučnost i rad Splitskog Sveučilišnog sportskog saveza i dobili domaćinstvo 12-og europskog sveučilišnog prvenstva u košarci.

Delegat je naravno posjetio i centar grada, rivu, stari Varoš ali i Galeriju Ivana Meštrovića.

Na krilima pohvala tehničkog delegata Petera Georgea, nastavljamo s pripremama za Europsko prvenstvo u uvjerenju da ćemo biti odlični domaćini

Prati nas na

Kontakt

  • Adresa: Ruđera Boškovića bb
  • Split, 21000, Hrvatska

Nalazite se: Naslovnica