hd porn

Pokazne karte – samo studenti s boravištem

Samo studenti s prijavljenim boravištem u Splitu imaju pravo na 50% popusta prilikom izrade pokazne kartu za prvu zonu.

Studenti koji nemaju prijavljeno boravište u Splitu ne mogu ostvariti popust na pokaznu kartu ukoliko boravište ne prijave.


Prilikom izrade pokazne karte potrebno je predočiti:
– osobnu iskaznicu
– potvrdu sa fakulteta o upisu u tekuću akademsku godinu
potvrdu o boravištu u Splitu koja se može se izvaditi u policijskoj upravi (besplatno).

Studenti koji nemaju prijavljeno boravište u Splitu ne mogu ostvariti popust na pokaznu kartu ukoliko boravište ne prijave.

Prethodne akademske godine je problem bio „riješen“ na način da su navedeni studenti ostvarili popust na temelju izjave ovjerene od javnog bilježnika u kojoj student izjavljuje da boravi i studira u Splitu, ali nije u mogućnosti dobiti potvrdu o boravištu. Pokušali smo sa Gradom Splitom dogovoriti isti postupak i za ovu akademsku godinu. Ono na što smo upozoreni od strane pravnika je da student tom izjavom priznaje da krši Zakon o prebivalištu i boravištu građana u kojem stoji da su građani dužni prijaviti boravište. Zbog navedenog razloga ove godine takav postupak neće biti moguć.

Rješenje: Prijavite boravište!

Prijava boravišta je zapravo vrlo jednostavna, te ukoliko stanodavcu ne plaćate najam već boravite bez ikakve naknade, stanodavac nema nikakvih dodatnih obaveza (npr. ako boravite u prijatelja, rođaka i sl.).

PRIJAVA BORAVIŠTA


Zahtjev za prijavu boravišta podnosi se u Policijskoj upravi Splitsko-dalmatinskoj, Trg hrvatske bratske zajednice 9, 21000 Split.

Za prijavu boravišta potrebno je :
– osobna iskaznica
– popunjeni obrazac prijave boravišta (obrazac br.1)
– dokaz kojim se potkrepljuju činjenice na kojima stranka temelji svoj zahtjev

Prijava vrijedi najduže godinu dana.

Dokaz kojim se potkrjepljuju činjenice na kojima student temelji svoj zahtjev

Kao dokaz kojim se potkrepljuju činjenice na kojima student temelji svoj zahtjev za prijavu ili odjavu prebivališta ili prijavu uobičajenog boravišta ili promjenu adrese stanovanja, može se priložiti:

izjava stanodavca tj. vlasnika stana o suglasnosti za prijavu dana pred službenikom kod kojeg se podnosi zahtjev ili ovjerena kod javnog bilježnika.
– vlasnički list nekretnine u kojoj se prijavljuje prebivalište
– ugovor o kupoprodaji nekretnine u kojoj se prijavljuje prebivalište i dokaz o izvršenoj isplati dogovorene cijene – tabularnu ispravu i/ili zapisnik o primopredaji nekretnine (naime, ovisno o okolnostima pojedinog slučaja ponekad se traži samo tabularna isprava, ponekad zapisnik o primopredaji nekretnine, a ponekad i jedno i drugo)
– ugovor o najmu (ovjeren kod javnog bilježnika) nekretnine u kojoj se prijavljuje prebivalište

Ako najmodavac odnosno stanodavac nije prijavljen po osnovi vlasništva na adresi nekretnine koju daje u najam odnosno za koju daje suglasnost za prijavu prebivališta drugoj osobi, mora priložiti dokaz o vlasništvu nekretnine.

Upute za prijavu boravišta na stranici MUP-a

Prati nas na

Kontakt

  • Adresa: Ruđera Boškovića bb
  • Split, 21000, Hrvatska

Nalazite se: Naslovnica