Predloži ime Znanstveno-tehnologijskom parku

Priključi se i predloži ime Znanstveno-tehnologijskom parku Splitsko-dalmatinske županije! Splitsko-dalmatinska županija poziva studentice i studente da predlože ime Znanstveno-tehnologijskog parka, planiranog na području Vučevice, Općina Klis. Počevši s današnjim danom, 12. srpnja, prijedlozi se dostavljaju osobno, na Protokol Županije ili preporučenom poštom, zaključno do 28. listopada 2011. godine.

Najuspješniju autoricu ili autora imena Znanstveno-tehnologijskog parka, Splitsko-dalmatinska županija nagradit će s 10 tisuća kuna, drugi na ljestvici ponajboljih prijedloga – s prijenosnim računalom, a treći s diplomom o sudjelovanju.

Predloženo ime treba udovoljavati zadanim kriterijima, originalnosti, zvučnosti, da je lako pamtljivo i izgovorljivo te usklađeno s pravnim, društvenim, etičkim i moralnim normama, da je napisano na hrvatskom jeziku i latiničnom pismu te da ne smije izazivati neukusne, neozbiljne ili nemoralne asocijacije na hrvatskom i stranim jezicima. Također, preporuča se usklađenost imena s idejom i namjenom Znanstveno-tehnologijskog parka.

Jedan autor može predati više prijedloga, ali svaki posebno prijavljen. Prijedlozi se dostavljaju u dvije zatvorene omotnice – u jednoj, isključivo ime Znanstveno-tehnologijskog parka, velikim tiskanim slovima, s kratkim obrazloženjem do najviše 400 znakova, bez navođenja autorice ili autora; u drugoj, s naznakom „Ne otvarati!“, podaci o autoru, s potvrdom o studentskom statusu i preslikom osobne iskaznice. Prilikom zaprimanja prijedloga u županijskoj Pisarnici, obje omotnice dobit će isti barkod.

Cjelovit tekst Javnog poziva, uz kratak opis projekta Znanstveno-tehnologijskog parka i preporučenu literaturu za konzultacije natjecateljima, objavit će se na službenoj web stranici Splitsko-dalmatinske županije te Sveučilišta u Splitu i sveučilišnih sastavnica.

Javnim pozivom za predlaganje imena, počinje provedba projekta Splitsko-dalmatinske županije „PRIKLJUČI SE I PREDLOŽI“, koji će se nastaviti suradnjom sa studentima u ostalim aktivnostima na realizaciji Znanstveno-tehnologijskog parka, tijekom iduće akademske godine.

KRATKI OPIS PROJEKTA


Preporučena literatura:

Osnovne karakteristike dobrog naziva

http://www.propisi.hr/files/File/IVANA%20-%20PROPISI%20V/ZTD%20III.doc

http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=20457

http://www.orkis.hr/izbor-imena-tvrtke-526.aspx

http://www.profitiraj.hr/poduzetnici/kako-odabrati-pravo-ime-za-vasu-kompaniju/

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Prati nas na

Kontakt

  • Adresa: Ruđera Boškovića bb
  • Split, 21000, Hrvatska

Nalazite se: Naslovnica