Splitski studenti najbolji u Vinkovcima

Vinkovci su početkom lipnja  sretno i uspješno proživjeli još jednu “studentsku okupaciju”. Drugu godinu zaredom grad na Bosutu ugostio je Sveučilišno sportsko prvenstvo Hrvatske, na kojem se 500-tinjak studenata i studentica natjecalo u osam sportova (odbojka, košarka, odbojka na pijesku, šah, stolni tenis, tenis, futsal i rukomet).

Sveučilišno športsko prvenstvo već godinama je vrhunac studentskih natjecanja u Hrvatskoj. Najbolji sportaši-studenti s regionalnih natjecanja predstavljaju svoja sveučilišta i veleučilišta na hrvatskom prvenstvu i pokušavaju izboriti plasman na europska studentska sportska natjecanja.
Uz vrhunsku sportsku infrastrukturu, najbolji sportski izdanci hrvatskih sveučilišta i veleučilišta zaista su imali idealne uvjete za četverodnevna natjecanja i druženje.  Podbacilo je jedino nebo, pa je koncert Ivane Kindl na gradskom korzu, kojim je trebalo biti okrunjeno svečano otvaranje, nažalost morao biti otkazan zbog kiše. Vrijeme, međutim, nije zasmetalo sportskom programu, koji je uspješno proveden u vinkovačkim dvoranama i terenima 3. i 4. Lipnja, a tu na sportskim borilištima još jednom su dominirali studenti SVEUČILIŠTA U SPLITU!

Naši studenti su prethodno na regionalnim natjecanjima izborili nastupe u svim disciplinama u kojim su nastupali, te se u Vinkovce doputovali s velikim ambicijama koje su se pokazale realnima; Više od dvije trećine naših studenta vratilo se s medaljama oko vrata!
Stolnotenisači i odbojkaši na pijesku izborili srebrenu medalju dok su zlato morali prepustiti zagrebačkim kolegama, naše odbojkašice su drugu godinu zaredom uzele broncu a posebno iznenađenje u bile malonogometašice s našeg Sveučilišta koje su se okitile srebrom u polufinalu izbacivši favorizirano Sveučilište u Zagrebu.

Vrhunac natjecanja bilo je, naravno, finale u malom nogometu i košarci za studente. Dvorana se napunila i očekivali su se dobro poznati okršaji Sveučilišta u Splitu i Zagrebu. Zadnjih tri godine pobjednici u košarci i zadnjih sedam (osim jedne godine kada nisu nastupili) u malom nogometu su  zagrebčani.

Ovog puta sudar sveučilišnih prvoligaških igrača je prošao drukčije; Naši košarkaši su vodili cijelu utakmicu, igrajući vrhunsku obranu te su na krilima Kaliterne, Vitalija i Režića došli do titule prvaka Hrvatske! Malonogometaši su na suprotnoj strani su imali Europske prvake i višegodišnju enigmu sastavljenu od velikog broja prvoligaških igrača na čelu s hrvatskim reprezentativcima Caparom i Penavom, no igrali su strpljivo i pametno, bili bolji tijekom cijele utakmice te nakon izvođenja kaznenih udaraca zasluženo slavili! Nakon obranjenog posljednjeg penala našeg vratara Tokića počelo je dugo očekivano slavlje, s razglasa se čula dalmatinska pjesma jer Sveučilište u Splitu je postalo vlasnik dva najprestižnija pehara u hrvatskom Sveučilišnom športu; futsalu i košarci!

Ovim pobjedama naši nogometaši i košarkaši izborili su nastup na prvoj Europskoj Univerzijadi koja će se 2012. održati u španjolskoj Cordobi, njima će se također pridružiti o odbojkaši na pijesku koji su se plasirali zajedno s zagrebačkom ekipom. Prošlogodišnjom pobjedom na Prvenstvu Hrvatske tenisači će ove godine nastupiti u St. Gallen – u.        

Naravno, osim vrhunskih sportskih utakmica, Sveučilišno športsko prvenstvo Republike Hrvatske 2011. obilovalo je i vrhunskom zabavom, glazbom, plesom i partyjima po cijelom gradu.

Više informacija možete saznati na web stranici www.studentskisport.com.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Prati nas na

Kontakt

  • Adresa: Ruđera Boškovića bb
  • Split, 21000, Hrvatska

Nalazite se: Naslovnica