Američki Hrvati stipendiraju darovite studente

Hrvatska školska zaklada, najveća hrvatsko-američka organizacija za stipendiranje darovitih studenata u domovini, sa sjedištem u Kaliforniji, i ove će godine stipendirati studente iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Stipendisti mogu postati uspješni maturanti gimnazija i srednjih škola, koji na jesen namjeravaju upisati prvu godinu studija na jednome od hrvatskih sveučilišta, a stipendija se automatski produljava do kraja studija ako izabranik zadovolji kvalitetnim studiranjem. Zainteresirani moraju, najkasnije do 1. svibnja 2011., podnijeti prijavu upravi Zaklade te priloži popratnu dokumentaciju.

Na prijavi – koju pišu kandidati – moraju biti navedeni sljedeći podaci: ime i prezime, spol, datum i mjesto rođenja, adresa prebivališta, naziv gimnazije ili srednje škole, naziv (najviše dva) fakulteta koje kandidat namjerava upisati (ako kandidat upiše fakultet različit od navedenoga, u prijavi Zaklada zadržava pravo obustave stipendije), imena i zanimanje roditelja, imena i godine rođenja braće i sestara, hobije, izvanškolske aktivnosti te posebno stručno znanje i zanimanja.

Uz prijavu se prilažu sljedeći dokumenti (original ili kopija):

* fotografija;
* svjedodžbe svih razreda tijekom srednjoškolskog obrazovanja (uključujući samo prvo polugodište završnog razreda);
* kopija domovnice;
* kratak životopis (po mogućnosti na engleskome jeziku);
* potvrda iz koje je vidljivo financijsko, odnosno materijalno stanje obitelji;
* dokaz o eventualnim nagradama i priznanjima i eventualne preporuke.

Prijavu s navedenim dokumentima treba dostaviti na adresu Hrvatske školske zaklade:
Croatian Scholarship Fund,
P.O. Box 290; 31 Mesa Vista Court,
San Ramon, CA 94583;
United States of America


Budući da svake godine Zaklada primi i po nekoliko stotina prijava na natječaj, prednost pri odabiru će imati budući studenti koji imaju izvrsne ocjene i slabijega su imovinskog stanja.

Zaklada je utemeljena prije dva desetljeća, a stipendira darovite studente u domovini od 1993. Do sada je – zahvaljujući materijalnoj potpori Zaklade – diplomiralo više od stotinu studenata na različitim fakultetima i danas pomažu razvoju svoje zemlje. Geslo Zaklade je “Stvaranje lidera kroz obrazovanje”, a temeljna misija – pomoći Hrvatskoj ulažući u mlade i sposobne ljude koji će u budućnosti nositi njezin razvoj.

Zakladu vode i potpomažu američki Hrvati drugog i trećeg naraštaja od kojih većina i ne govori hrvatski jezik, ali žele pomoći napretku domovine svojih roditelja i djedova.

Više detalja na: www.croatianscholarship.org (službene stranice Zaklade) ili www.csf-hrvatska.hr (web-stranice Udruge stipendista CSF-a).

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Prati nas na

Kontakt

  • Adresa: Ruđera Boškovića bb
  • Split, 21000, Hrvatska

Nalazite se: Naslovnica