Stipendije grada Splita!

Na prijedlog nadležnog Povjerenstva gradonačelnik Grada Splita Željko Kerum donio je zaključak kojim će Grad Split u školskoj godini 2010./11. odobriti novih 216 stipendija srednjoškolcima i studentima iz kategorije darovitih učenika i studenata, učenika i studenata sportaša te učenika i studenata iz socijalno ugroženih obitelji.

Kad se tim stipendistima pribroje oni koji su pravo na stipendiju ostvarili proteklih godina i nastavili su udovoljavati uvjetima za njeno daljnje primanje, ukupan broj stipendija koje će u ovoj školskoj godini davati Grad je 775.
Na natječaj za stipendiranje darovitih učenika srednjih škola i studenata stiglo je 614 zahtjeva, uvjete je ispunjavalo njih 417, a odobreno je 110 stipendija.

Za pomoć srednjoškolcima i studentima iz socijalno ugroženih obitelji pristiglo je 120 zahtjeva od čega je 89 ispunjavalo uvjete. Toliki broj pomoći za školovanje je i odobren.

Od Grada je stipendiju zatražilo i 23 učenika i studenata sportaša, od čega ih je 17 ispunjavalo uvjete te je toliko stipendija i odobreno.

Valja napomenuti da je i ove godine Grad odobrio više stipendija nego je natječajem planirano budući da je više studenata i učenika imalo podjednak broj bodova u postupku bodovanja. Planirano je, naime, dati 100 stipendija darovitim učenicima i studentima, 80 učenicima i studentima iz socijalno ugroženih obitelji te 10 stipendija sportašima.

Ove godine Grad će iz proračuna za sve stipendije izdvojiti oko osam milijuna kuna i to pet milijuna kuna za darovite učenike i studente, 2,1 milijun kuna za učenike i studente iz socijalno ugroženih obitelji, 300.000 kuna za učenike i studente sportaše dok je 600.000 kuna planirano za stipendiranje mladih znanstvenika u Medilsu.

Imena darovitih učenika i studenata te sportaša kojima je odobrena stipendija mogu se naći na službenoj web stranici Grada Splita www.split.hr, dok se imena učenika i studenata iz socijalno ugroženih obitelji nalaze na oglasnoj ploči u atriju zgrade Gradske uprave, Obala kneza Branimira 17.

Rezultati natječaja za darovite učenike i studente

Rezultati natječaja za učenike i studente sportaše

Preuzeto sa www.split.hr

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Prati nas na

Kontakt

  • Adresa: Ruđera Boškovića bb
  • Split, 21000, Hrvatska

Nalazite se: Naslovnica