Priznanje za Sveučilište u Splitu!

Međunarodna veslačka regata Sveti Duje dobila je još jedno priznanje, ovog puta kao projekt koji najviše promovira hrvatski sveučilišni šport u međunarodnim okvirima.

Ova nagrada ni malo ne iznenađuje s obzirom da je riječ o jednoj od najpopularnijih športskih manifestacija u domeni europskog sveučilišnog športa; Revanšom Boat race-a u posljednjih šest godina te mogućnosti da se i druga europska Sveučilišta odmjere svoje snage s najpopularnijim veslačkim ekipama svijeta, Split i Sveučilište u Splitu našli su svoje mjesto u mnogim stranim medijima i dobili još jedan detalj po kojemu im sve druge sredine na svijetu mogu samo zavidjeti.

Dodjela priznanja, održana je u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu u sklopu godišnje svečanosti Hrvatskog sveučilišnog sportskog saveza, krovne organizacije studentskog sporta u Republici Hrvatskoj. Među brojnim uzvanicima bio je i dopredsjednik Europske sveučilišne sportske federacije i član Izvršnog odbora Svjetske sveučilišne sportske federacije Siniša Jasnić, koji je najavio dolazak EUSA i FISU vodstava na sljedeću regatu u Split.

U ime rektora Sveučilišta u Splitu, Ivana Pavića priznanje je primio direktor Međunarodne veslačke regate Toni Gamulin, a priznanja su još dobili; Futsal reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu, veslač Marco Franjul te jedriličar Šime Fantela osvajač zlatne medalje na Univerzijadi u Izmiru u Turskoj.

Na svečanosti je predstavljen Almanah Hrvatskog sveučilišnog športskog saveza 2001-2010 u kojem se nalaze rezultati hrvatskih studenata sportaša na domaćim, europskim i svjetskim prvenstvima te univerzijadama tijekom posljednjeg desetljeća, kao i prezentacija dva nova projekta Saveza; izdanje prvog broja novog e-glasila HSŠS-a Sportisimus, te početak rada novog internetskog portala www.studentskisport.com.

U Ime Organizacijskog odbora regate SV. Duje

Joško Elezović

Prati nas na

Kontakt

  • Adresa: Ruđera Boškovića bb
  • Split, 21000, Hrvatska

Nalazite se: Naslovnica